За мен

| малко информация

oto happy 400 За менКазвам се Ясен Иванов Йотов и съм роден през далечната 1978 година.

Занимавам се с компютри от 12 годишен. Първият компютър с който работех бе „Правец 82″ sideways За мен , а първия програмен език беше „Бейсик“ за 8 битови компютри. С навлизането на 16 битовите компютри скоро се преориентирах към писане на „Паскал“ и отчасти на „Асемблер“.

След постепенното навлизане на Интернет в България, обърнах очи към уеб програмирането и започнах с Coldfusion, но по разбираеми причини се преместих на PHP. Скоро след това започнах да изучавам основите на SQL и избрах MySQL за база данни.

От 2000 г. разработвам уеб проекти (дизайн и код зад него) и от тогава датира първата направена от мен уеб страница – личната wink За мен . От тогава до сега съм създал няколко изцяло завършени и реализирани проекти или дизайн, както и няколко завършени, но уви – нереализирани.

В професионална насока се занимавам основно с Business Intelligence и VMware. Имам сертификация за VTSP и VCP, a съвсем наскоро взех и VMware Virtual Infrastructure Competency.

В свободното си време ми харесва да карам колело – в момента се возя на RAM AM2 с доволно количество модификации по него.

От началото на 2009 г. се занимавам със спортно и скално катерене. Няма такова усещане, както когато изкатериш маршрут за първи път!

Сега следва скучната част ermm За мен относно моето образование.

През 1992 г. завърших основно училище и бях приет в 40 СОУ „Луи Пастьор“ – обучение с профил биология и интензивно изучаване на френски език.

През 1996 г. завърших с много добър успех (5.06) средно си образование.

Следва кратък период от 1997 г. до 1998 г. през който бях приет по документи в казармата wink За мен

През 1998 г. ме приеха в Нов Български Университет – София, Бакалавърски факултет, специалност „Икономика и спортен мениджмънт“ редовно обучение.

Завърших семестриално през 2003 г. и поради куп фактори успях да се дипломирам 2005 г.

По време на създаването на тази уеб страница не е наранен нито един пиксел. cool За мен